Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولین لیگ فوتبال زنان عربستان سعودی از فردا آغاز به کار می‌کند تا راه برای تحقق رویای حرفه‌ای شدن دختران این کشور و شاید بازی در جام جهانی فوتبال زنان هموار کند.

خبرگزاری فرانسه با اشاره به تاسیس لیگ فوتبال زنان در عربستان سعودی از حس و حال و آرزوهای بازیکنان زن تیم ملی فوتبال در این کشور و مشکلات آنها می گوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش عصر ایران، عربستان سعودی مدت‌هاست به خاطر شکل دهی محدودیت‌های شدید علیه زنان در این کشور تحت انتقادات شدید قرار دارد.

این کشور در چند سال گذشته محدودیت‌های چند دهه ای برای فوتبالیست‌های زن را لغو کرد و اکنون قصد دارد یک تیم ملی بسیار قدرتمند برای شرکت در مسابقات بزرگ ایجاد کند.

این کشور اسلامی فوق محافظه‌کار متهم است که سابقه ضعیف حقوق بشری خود را با برگزاری رویدادهای مختلف ورزشی لاپوشانی می‌کند. عربستان سعودی در زمینه حقوق بشر و حقوق زنان تحت انتقادات شدید قرار دارد. 

آخرین گام عربستان در زمینه اصلاحات اجتماعی احداث لیگ فوتبال زنان در این کشور است.

فدراسیون فوتبال عربستان سعودی در ماه جاری میلادی از تشکیل یک لیگ فوتبال زنان خبر داد و اعلام کرد که 16 تیم  در شهرهای ریاض، جده و "دمام" با هم رقابت خواهند کرد.

زنان در عربستان سعودی از سال ۲۰۱۸ در استادیوم‌ها حضور می‌یابند و مسابقه‌های فوتبال را از نزدیک تماشا می‌کنند.

تمرین اولین تیم ملی فوتبال زنان عربستان سعودی در شهر ریاض/ عکس: خبرگزاری فرانسه

در این میان "فرح جعفری" بازیکن فوتبال از اعلام خبر تشکیل لیگ فوتبال زنان بسیار هیجان زده شد.

او امیدوار است به یک بازیکن حرفه‌ای فوتبال تبدیل شود، در لیگ برتر انگستان بازی کند و به همراه کشورش در جام جهانی فوتبال زنان حضور یابد.

این زن عربستان سعودی گفت: "در آغاز فعالیت فوتبالیم با مشکلاتی مواجه شدم و همه مردم آن را نمی‌پذیرند".

عربستان سعودی به اجرای سختگیرانه از تفاسیر اسلام پایبند است و هنوز بسیاری در این کشور مشارکت زنان در ورزش را نمی‌پذیرند و به شدت از آن منزجرند/ عکس: خبرگزاری فرانسه

این دختر 18 ساله که موهایش را دم اسبی کرده و لباس ورزشی به تن دارد، می‌گوید: "خانواده و دوستانم برای بازی فوتبال بسیار تشویقم کردند".

"فرح" مانند بسیاری از دختران جوان عربستان علاقه زیادی به فوتبال داشت اما مانند بسیاری دیگر قادر به شرکت در مسابقات فوتبال نبود. او گاهی در مدرسه با دوستان یا در خیابان با اقوام خود فوتبال بازی می کرد.

او گفت که از کارهای دیگر فوتبالی‌اش تماشای بازی‌های فوتبال از تلویزیون بوده است.

عربستان سعودی به تفسیر سختگیرانه از قوانین اسلامی پایبند است و مشارکت زنان در ورزش همچنان مورد انزجار بسیاری از مردم این کشور قرار دارد.

اما پس از به قدرت رسیدن "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان بسیاری از محدودیت‌ها برای زنان لغو شد. "محمد بن سلمان در سال 2017 به قدرت رسید و با اصلاحات گسترده تلاش دارد تا درهای این کشور را به روی جهان باز کند.

اصلاحات و تغییرات به زنان اجازه داده تا پشت فرمان اتومبیل بنشینند و در محافل مختلف در کنار مردان حضور داشته باشند. این در حالیست که مخالفان عربستان همچنان با شدت سرکوب می‌شوند.

آینده نه چندان تیم ملی عربستان؛ شماره یک آسیا

به گفته مقامات عربستان "فرح" یکی از 30 بازیکنی است که از میان 400 داوطلب برای تیم ملی این کشور انتخاب شده است.

او در این باره گفت: "رویای روزی را دارم که بتوانم با تیم ملی کشور در جام جهانی زنان شرکت کنم".

او افزود که آرزوی بازی برای تیم باشگاهی "منچستر سیتی" انگلیس را دارد.

عربستان سعودی به خاطر اعمال محدودیت‌های شدید علیه زنان از سوی جامعه جهانی محکوم است. برخی از این محدودیت‌ها در چند سال اخیر لغو شده‌‌اند/ عکس: خبرگزاری فرانسه

 

هیچ کدام از باشگاه‌ها ورزشی عربستان سعودی تیم فوتبال زنانه ندارند. این در حالیست که تیم ملی مردان عربستان سعودی تا کنون 5 بار در جام جهانی حضور داشته است.

در جلسه تمرینی تیم ملی فوتبال زنان عربستان سعودی اعضای تیم ملی این کشور با هیجان در استادیوم شاهزاده "فیصل بن فهد" شهر ریاض به میدان رفتند .

برخی از آنها بدون حجاب و برخی دیگر با حجاب مو، لباس‌های گشاد، شلوارک ورزشی و ساق‌های بلند تمرین کردند.

مقامات عربستان هنوز هیچ محدودیتی برای پوشاک ورزشی زنان عربستان اعلام نکرده‌اند. در گذشته پلیس دینی عربستان با نظارت شدید کدهای سخت و دستوری را برای لباس ورزشی زنان صادر می‌کرد.

"لما العنزی" دروازه تیم ملی زنان عربستان سعودی گفت: "از حضور در تیم ملی زنان خوشحال است".

این جوان 25 ساله به خبرگزاری فرانسه گفت: "من به آرزویم رسیدم و رویای والدینم را محقق کردم زیرا آنها کسانی بودند که مرا در این راه تشویق کردند".

عربستان سعودی تا کنون 3 مرکز آموزش فوتبال برای دختران 13 تا 17 ساله در این کشور راه اندازی کرده و قصد دارد تا سال 2025، حدود 9 مرکز آموزش فوتبال دیگر ایجاد کند.

"مونیکا اشتاب" سرمربی آلمانی برای هدایت تمرینات تیم ملی فوتبال زنان عربستان سعودی به خدمت گرفته شده است.

براساس اعلام مقامات، "مونیکا شتاب" از آلمان به عنوان سرمربی تیم ملی زنان عربستان سعودی منصوب شده است. او با لقب "عقاب سبز" نامیده می شود/ عکس: خبرگزاری فرانسه

"اشتاب" در این باره گفت: " اینجا همه چیز جدید است، مانند کودکی که تازه شروع به راه رفتن و ایستادن می‌کند".

تیم ملی زنان عربستان در حال حاضر خود را برای اولین بازی دوستانه در ماه فوریه آماده می‌کند.

اشتاب که پیشتر مربیگری تیم ملی زنان بحرین و قطر را بر عهده داشته می‌گوید به این موضوع خوشبین است.

او می‌گوید: "آنها در 5 تا 8 سال آینده به تیم شماره یک خلیج فارس تبدیل می‌شوند و این دستاورد بزرگی است".

 

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: فوتبال زنان عربستان سعودی عربستان سعودی خبرگزاری فرانسه لیگ فوتبال زنان تیم ملی فوتبال تیم ملی زنان جام جهانی محدودیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۳۶۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلومبرگ: عربستان فعالان منتقد اسرائیل را دستگیر می‌کند

یک رسانه آمریکایی گزارش داده عربستان سعودی دستگیری شهروندان منتقد سیاست‌های اسرائیل در فضای مجازی را دستگیر می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وبگاه شبکه خبری بلومبرگ امروز جمعه گزارش داده عربستان سعودی در بحبوحه چراغ سبز برای روابط دیپلماتیک با اسرائیل دستگیری شهروندان به دلیل انتشار مطالبی در فضای مجازی در ارتباط با جنگ در غزه را تشدید کرده است.

طبق این گزارش، بازداشت افراد و محدود کردن آزادی بیان و اظهارنظرهای سیاسی در فضای مجازی که دامنه آن گاه شامل  حال کودکانی که تنها 10 سال سن دارند مسئله‌ای نامعمول  در عربستان نیست، اما به نظر می‌رسد موج جدید دستگیری‌های اخیر ریشه در نگرانی‌های امنیتی‌ای دارند که به «عملیات طوفان‌الاقصی» در 7 اکتبر و اتفاقات مابعد آن مربوط می‌شوند. 

حملات اسرائیل به غزه تاکنون به شهادت بیش از 34 هزار فلسطینی منجر شده و بسیاری از دیگر شهروندان در این منطقه را در معرض نیازهای فوری برای غذا و مسائل درمانی قرار داده است. این اتفاقات باعث ایجاد موجی از انتقادها علیه اسرائیل در جهان عرب و حتی کشورهای غربی از جمله ایالات متحده آمریکا شده است.

عربستان سعودی و متحدان منطقه‌ای این کشور از جمله مصر و اردن نگران هستند که این روند ممکن است موجب آغاز موجی از اعتراضات داخلی در این کشورها شوند. خاطرات خیزش‌های سال 2011 که به «بهار عربی» معروف شد هنوز از یاد بسیاری از حکام عرب نرفته و بسیاری از آنها نگران تکرار آن رویدادها هستند.

منابع نزدیک به عربستان سعودی می‌گویند از جمله افرادی که به تازگی به این دلیل دستگیر شده مدیران یکی از شرکت‌هایی است که جزو پیمانکاران طرح تحول اقتصادی موسوم به «چشم‌انداز 2030» است. گفته می‌شود این فرد بازداشت‌شده دیدگاه‌های خود در خصوص غزه را در فضای مجازی ابراز کرده است.

منابع مورد استناد بلومبرگ گفته‌اند یک چهره رسانه‌ای دیگر که گفته اسرائیل هرگز نباید مورد بخشش قرار گیرد نیز جزو دستگیرشدگان است. فرد دیگری که گفته که رستوران‌های فست‌فود آمریکایی بایستی به دلیل حمایت ایالات متحده از اسرائیل تحریم شوند نیز دستگیر شده است.

یک فرد مطلع از نحوه تفکر حکومت عربستان سعودی موج دستگیری های اخیر را تأیید کرده و دلیل آن را سطح بالای هشدار در عربستان بعد از 7 اکتبر دانسته و گفته حکام سعودی تمایل دارند از اظهارنظرهایی در فضای مجازی که ممکن است امنیت ملی را به خطر بیندازند جلوگیری کنند.

این دستگیری‌ها نشان می‌دهند محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی که به طور غیررسمی اداره کل امور حکومتی در این کشور را در اختیار دارد در صورت تصمیم‌ به عادی‌سازی روابط با اسرائیل هیچ گونه انعطاف‌پذیری و توجه به افکار عمومی نشان نخواهد داد.

احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیلوزیر خارجه عربستان: قبل از توقف جنگ در غزه هیچ بحثی درباره عادی‌سازی با اسرائیل نمی‌کنیمرسانه سعودی: تبلیغات آمریکا و اسرائیل درباره عادی‌سازی با عربستان برای تحریف افکار عمومی است

ساعاتی قبل‌تر خبرگزاری رویترز به نقل از منابع مطلع گزارش داده بود دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در حال نهایی‌سازی توافق امنیتی دوجانبه با عربستان سعودی برای ارائه ضمانت‌های امنیتی و همچنین کمک‌ به برنامه هسته‌ای است و این در حالی است که هنوز چشم‌اندازهای مبهی برای تحقق توافقی جهت عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو وجود دارد.

دولت آمریکا به ریاست جو بایدن از چند ماه پیش به دنبال میانجی‌گری برای عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل  در ازای موافقت با توافقی دیگر با عربستان سعودی برای ارائه کمک در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و همچنین ضمانت‌های امنیتی و دفاعی به این کشور خاورمیانه است.

دو منبع مطلع روز پنجشنبه به خبرگزاری رویترز گفته‌اند در پیش‌نویس یک سند، اصول و طرح‌هایی برای احیای تلاش‌های ایالات متحده آمریکا جهت شکل‌دهی به «منطقه ناپایدار خاورمیانه» که بعد از عملیات 7 اکتبر موسوم به «طوفان‌الاقصی» از ریل خارج شدند مشخص شده است.

رویترز نوشته مذاکره‌کنندگان آمریکا و عربستان فعلاً توافق امنیتی دوجانبه میان دو طرف را در اولویت قرار داده‌اند و این توافق قرار است در مرحله بعد، بخشی از بسته گسترده‌تری باشد که به «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل ارائه می‌شود. نتانیاهو آنگاه بایستی در خصوص دادن امتیاز برای برقراری رابطه با عربستان تصمیم بگیرد. 

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • بلومبرگ: عربستان فعالان منتقد اسرائیل را دستگیر می‌کند
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند
  • با توافق الاتحاد: بنزما به رئال بازگشت (عکس)
  • وقوع سیلاب سهمگین در شمال مکه مکرمه
  • سیل شدید در شمال مکه مکرمه
  • عربستان و اسرائیل سازش می‌کنند؟
  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند